Nyheter

Här kan du läsa om det senaste inom Barn i alla länder: nytt material för barngruppen, uppdateringar om de insatser för barn som pengarna går till och få insamlingstips!

Har du en idé på ett kreativt sätt att samla in pengar? Berätta gärna om det här!

 1. Nu finns det nya bildspel som PDF att visa och skriva ut vid insamling och information om Bial! Gå till Ledarmaterial-Media eller Om Bial.

 2. Nu vill jag önska God jul med BIAL-seriens fina jul-bild!
  /Sofia Svensson, BIAL-inspiratör

 3. Som en julklapp kommer ett nytt material! Det är Rättighetskuberna och materialet Sikta på målen från Lepramissionen. Beställ gratis till er barngrupp! Se mer under Ledarmaterial.

 4. Vi är i ett speciellt världsläge nu på grund av Coronapandemin. Den drabbar människor nära, och långt bort. I de länder där BIAL är med och gör skillnad för barns situation är det särskilt svårt läge. Det är utegångsförbud i Indien, även i Irak är familjer isolerade. Alla skolor i Etiopien har stängt. Dessa samhällen har inte alls samma skyddsnät som vi i Sverige. Barn behöver få sina rättigheter tillgodosedda, även i denna tid! Vad med och BE för världen, för alla barn och familjer som drabbas. Vad med och GE till BIAL så att våra systerkyrkor och partners fortsatt kan finnas där för barn, i missionsuppdraget!
  – Gå till GE EN GÅVA och se hur du kan ge!
  – ordna en insamling på ett sätt som funkar i corona-tid, ett BIAL-lopp utomhus? en online-auktion? hör gärna av er med era tips! sofia.svensson@efs.nu

  Together apart!

 5. Var med och be för barnen i Mellanöstern och Nordafrika! SAT-7 har just nu bönevecka som bildar en global bönekedja. Fint material finns att hämta under Ledarmateril – Aktiviteter – Andakt.

 6. Anna Andersson som illustrerar BIAL-serien har tagit emot ett kulturpris i form av ett stipendium från Gamla Laholm. Motiveringen var barnböcker där trygghet, tro och fantasi skapar spänning och sammanhang. På bild syns BIAL-serien i bakgrunden 🙂 Grattis Anna!

 7. Nu finns info om BIAL:s insamling till skolluncher i Somalia! Tänk att vi får vara med och göra skillnad för hundratals barn där.
  Se info under Projekt.

 8. Upplev BIAL på nära håll!
  Nu kan du som är mellan 20-30 år och intresserad av internationellt arbete få chansen att åka på praktik med EFS!

  Genom EFS praktikantprogram får du möjlighet att praktisera i fem månader, varav fyra hos en av EFS samarbetsorganisationer i Etiopien🇪🇹, Irak🇮🇶 eller Tanzania🇹🇿.

  Utresa i september 2019. Sista ansökningsdag 15:e april 2019.

  Mer information och ansökan hittar du på efs.nu/praktikantprogram.🏃🏾‍♂️

  Frågor? Kontakta Stefan Rosth på 018–430 25 09 eller stefan.rosth@efs.nu.

 9. TACK för 2018 års fantastiska insamling till BIAL! Målet vi hade för insamlingen var 1,7 miljoner kronor – tillsammans har vi samlat in hela 2 012 262 kronor! Det ger hopp till barn i världen! Genom att de får höra om Jesus, lära känna honom i söndagsskolor här i Sverige, i Tanzania och Indien, genom skolgång för döva barn i Eritrea, till fritidsverksamhet för barn på landsbygden i Etiopien. Och mycket mer…!
  Nu pågår EFS kampanjveckor för BIAL, se senaste Budbäraren och efs.nu.

 10. Nu finns nytt ledarmaterial uppladdat på hemsidan! Det finns också en egen sida med BIALs nya alldeles egna tecknade serie! Skriv gärna här och berätta hur ni använder BIAL just i ert sammanhang 🙂

 11. Nu finns kollektupprop och affischer för EFS kampanjveckor för BIAL 11 februari – 4 mars upplagt under Om BIAL. Med bön om en god insamling till BIAL i februari och mars!

 12. I EFS-kyrkan i Örkelljunga engagerar sig söndagsskolbarnen i missionsprojektet i SKATTEN – på äventyr med Gud! Genom en missionsshop samlar de in pengar till BIAL!

 13. Hej!
  Nu är hemsidan uppdaterad med bland annat nya bildspel i PDF-format. Önskar du annat format är du välkommen att höra av dig till Sofia Svensson. Nu har vi också samlat filmer på efsplay.nu under en BIAL-katergori.
  Du hittar all media under fliken Ledarmaterial.
  Lycka till och tack för ert arbete för BIAL!!

 14. Nu finns flera aktiviteter upplagda på hemsidan som gästerna från Malawi lärde ut på sommarens Patrullriks i Mossebo! Använd dem i er barngrupp! Finns frågor kring aktiviteterna, hör av er till Sofia (se Kontakt) eller någon ni vet var med på lägret som kanske minns och gärna lär ut 🙂

 15. Wow – 181 128 kr kom in till BIAL på Patrullriks marknadsdag i Mossebo! TACK alla fantastiskt kreativa scouter som ordnade en sådan häftig marknad med tävlingar, mat, sång, dans, frisörsalong, kamelturer och allt annat – och ALLA som kom för att handla loss!

 16. Nu finns kollektupprop och affisch för BIALs insamlingsperiod 13 februari – 12 mars uppladdat på sidan Om BIAL och Kollektupprop. Var med och samla in för att barns röster ska få höras!

 17. Nu finns mycket nytt material här på hemsidan!
  Det finns resurser i Fakta och material som gäller mottagande av asylsökande och nyanlända barn i Sverige, aktiviteter på Tanzania-tema, och även med Mellanöstern & Nordafrika-tema. Klicka dig runt och hitta en aktivitet till barngruppen eller församlingens missionsarbete!

 18. Söndag 2 oktober är det bönedag för världens barn. Nytt material finns upplagt på hemsidan med anledning av den dagen, och den internationella barndagen måndag 3 oktober. Leta under ledarmaterial och andakt.

 19. Var med i kampen mot svälten i Afrika! EFS förser skolbarn och familjer med luncher och matpaket i Etiopien och Malawi. Imorgon webbsänds ett program för Se Be Ge, en insamlingskampanj som i år riktar blicken mot Etiopien och Malawi. Var med och se, be och ge!
  Kl 19 sänds programmet och finns tillgängligt på efsplay.nu
  Läs mer om svältkrisen på etiopiensvalter.nu

 20. BIAL har sedan länge stöttat olika projekt för att barns rättigheter ska tillgodoses. Nu behövs extra tag för varje barns rätt till liv och utveckling! Det pågår en svältkris i Etiopien och Malawi på grund av uteblivet regn. I Etiopien förser EFS 10 000 barn med skollunch varje dag och kommer nu förse undernärda barn i Malawi med mat.

  Var med och öka vårt gemensamma engagemang:
  – välj gröt till lunch,
  – välj bort den extra sommarglassen
  – ordna en loppis på garageinfarten
  Bara fantasin sätter gränser!
  Swisha sedan det du sparat eller samlat in till 1236025662 eller sätt in på bg 900-9903, skriv ”svält”. Sprid gärna initiativet via sociala medier genom att tagga med #etiopiensvälter #malawisvälter #imission150

 21. Nu pågår EFS kampanjveckor med insamling till BIAL. Ta del av kollektupprop och affisch att använda vid insamlingstillfällen i er förening/kyrka.
  Se fliken Om BIAL – Kollektupprop.
  Med önskan om en god insamling!

 22. Stort grattis och TACK alla BIAL-insamlare! Vi har nått vårt mål på 1,8 miljoner, insamlat under år 2015 är hela 1 933 463 kr!
  Värt att fira!

 23. GRATTIS BARNKONVENTIONEN!
  I dag är internationella barndagen och Barnkonventionen fyller 26 år! Sverige var ett av de första länderna att skriva under konventionen, men fortfarande får vi kritik av FN för att barn i Sverige inte känner till sina rättigheter. Var med och ändra på det!

  DAGENS UTMANING
  Påminn ett barn i din närhet om grunderna i Barnkonventionen:
  – Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ingen får diskrimineras.
  – Barnets bästa ska alltid komma i första rummet.
  – Alla barn har rätt att överleva, leva och utvecklas.
  – Alla barn har rätt att uttrycka sin åsikt och få den beaktad.

  Uppmana gärna dina vänner att göra det samma!

  Källa: Rädda Barnens Facebook-sida

 24. I ett tidigare inlägg här kunde ni se de fina vykorten som barnen på Barnens konferens i Umeå hade skapat och skrivit. På konferensen pratade de om vad vi kan göra för vår nästa, om hur vi som kristna kan vara salt och ljus i världen. Sedan fick barnen vara ett konkret salt i samhället och skriva till makthavare och andra med stort inflytande.
  I början av sommaren kom skolverkets svar och denna vecka svarade också Stefan Löfven!
  Här kan ni se svaren: http://salt.efs.nu/2015/08/brev-fran-statsministern-till-salts-barn/

 25. Glad sommar! Blir sommarlovet långtråkigt? Samla några kompisar och kör Världsspelet! Finns under Ledarmaterial – Lekar 🙂

 26. Nu finns skattjakten från Salts monter på årskonferensen i Umeå under Ledarmaterial/Lekar!

 27. Nu har vi haft en härlig årskonferens för EFS och Salt! Många människor samlades i Umeå och självklart var BIAL på plats! Haki och Raffael besökte barnens konferens för att berätta om barns lika värde och rättigheter. Några barn på konferensen fick tillfälle att skicka vykort från Salt, de valde att skriva till statsministern och andra som har höga positioner i samhället. Några skrev också till en klass med barn från andra länder för att välkomna dem till Sverige. Barnens rättigheter stod i fokus, rätt till skola och fred!

 28. Hur är det att fly från sitt hemland? Att ta sig över landgränser, lära sig ett nytt språk..? I aktiviteten Familj på flykt kan barn- eller ungdomsgruppen, eller varför inte hela församlingen, känna på hur det kanske kan vara! Ni hittar aktiviteten under Ledarmaterial – Upplevelser. Lycka till!

 29. Bjud in Haki på besök i församlingen! Nu ligger ett förslag på upplägg för det under Ledarmaterial – Upplevelser. Där finns även Bibelsamlingar med missionstema upplagt. Håll till godo!

 30. Nu finns en ny andakt utifrån Barnkonventionen – Levande vatten!
  Ni hittar den via Ledarmaterial – Andakter.

 31. UNICEF rapporterade igår att Somalia har skrivit under barnkonventionen och därmed förbundit sig att följa den. Nu sätter landet kurs mot att förbättra livet för sina yngsta invånare. Läs mer via länken: http://blog.unicef.se/2015/01/20/somalia-har-ratificerat-barnkonventionen/
  Somalia är det 195:e landet som skriver under barnkonventionen. De stater som ännu inte ratificerat barnkonventionen är USA och Sydsudan.

 32. Ett sent GOD JUL från BIAL även här på hemsidan! Den här hälsningen har skickats ut till föreningarna och i Trettondagsbrevet. TACK för ett fantastiskt 2014! Vi har nått vårt insamlingsmål!

 33. I Noltorpskyrkan i Alingsås har Kyrkloppet gått av stapeln, en lördag i september, under 10 års tid. Man väljer att gå, jogga eller springa 2, 5 eller 10 km och startavgiften går så klart till BIAL. Underhållning och fika efteråt ingår i priset, liksom medalj till alla. Ibland har Rafael varit på besök och stått vid startlinjen och hejat på. Brukar bli en festlig dag för alla åldrar.

 34. Idag firar FN:s barnkonvention 25 år! Det är värt att fira! Har barnen i er barngrupp koll på vilka rättigheter de har? Vet ledarna och föräldrarna om det? Finns det också några skyldigheter vi har som människor och världsmedborgare? Under Ledarmaterial och Haki-fliken finns det tips på hur ni kan lära er mer och hitta på aktiviteter om Barnkonventionen i barngruppen! Varför inte fira med lite läckerheter från olika länder, som ni hittar recept på under Ledarmaterial?! Hurra för barns rättigheter!

 35. Bygg en samling med BIALs hemsida!

  Jag och Saara Karlsson besökte en barngrupp i Ålem. Med hjälp av material från BIAL:s hemsida byggde vi en samling med BIAL-tema. Saara inledde med att berätta om vad BIAL är och gör. Hon använde sig av några utav bilderna i bildspelet som finns under ”om BIAL”. Vi uppmanade barnen och de vuxna att lyssna noga, för de kunde kanske ha nytta av en del i nästa aktivitet!

  Aktiviteten vad skattjakten som finns att hämta här på hemsidan. Den passade perfekt för vår aktuella åldersgrupp som var 9-12 år plus en del vuxna. Vi gömde frågorna på riktigt kluriga ställen i lokalen. Det vinnande laget hade inte hittat alla frågorna. Men gissade rätt för att de, precis som vi uppmanade, hade lyssnat på det Saara berättade.

  Efter skattjakten samlade vi till andakt. Jag valde andakten om bön (som såklart också finns här på hemsidan). Med lite egna tankar och frågor till barnen blev det en mycket fin stund.

  Tummen upp för ledarmaterialet på hemsidan alltså! Det är inget svårt att göra en samling med BIAL-tema, det har vi erfarit.

 36. Kyrkornas globala vecka närmar sig! Nu finns en ny aktivitet under Ledarmaterial – Lekar, Fika för fred. Med hjälp av ”fikakort” kan ni samtala om fred med barngruppen.

 37. Den 18 oktober var det dags igen för Vasakyrkan Umeå, att samla in pengar till BIAL med hjälp av det vi kallar ”Höstgala för BIAL”. För femte året i rad samlades mycket folk i olika åldrar! Vi varvar musik och sång med information om vad BIAL gör för skillnad för barn i världen. Efter en och en halv timmes bra sång och musik så är det gott fika, ansiktsmålning och fiskdamm för barnen. Detta är samlade vi in över 55.000 kronor!

 38. EFS hade sista helgen i september sin stora insamlingshelg Se Be Ge. Pengarna som samlades in, och fortfarande samlas in, går till hjälp till kristna och andra minoriteter som idag förföljs i Irak och Syrien. BIAL stöttar den arabiska TV-kanalen Sat-7 KIDS som når ut till de kristna minoriteterna i Mellanöstern. Här kan ni se ett reportage som kanalen gjort bland de förföljda. Visa i er grupp/församling och samla in en gåva till BIAL!

  https://www.youtube.com/watch?v=vnl_qqjsXK0

 39. Idag är det Internationella barndagen!
  Den är väl värd att uppmärksammas. Ge en gåva till BIAL och be för våra BIAL-projekt, alla de barn, ungdomar, föräldrar, ledare och missionärer som är omfattade av dessa.
  FN:s generalförsamling antog 1954 en resolution om barnets rättigheter och sedan dess har första måndagen i oktober varit Internationella Barndagen i Sverige.
  Sveriges kristna råd har en grupp för barnkonventionen och de har utlyst första söndagen i oktober som böndag för världens barn. Ni hittar en bön på Ledarmaterial – andakter – böner för barn i världen, för barn som är så lika men kan ha så olika vardag och förutsättningar.
  Den 20 november firar UNICEF barnkonventionens födelsedag, som antogs 1989 i FN.

 40. I somras var det Patrullriks i Gärdsmark! Hela Sveriges Salt Scouter samlades till en veckas härligt scoutläger för alla åldrar. Patrullriks har som tradition att anordna en marknad där alla inkomster går till BIAL. Det flödade av kreativa och annorlunda sätt att samla in pengar till BIAL. Mycket bakverk förstås från hela landet såsom ostkaka, pitepalt och surströmmingsklämma. Det fanns hår- och nagelstudio, tävlingar i säckhoppning, styrkeövningar och slangbella, tivoli som Äventyrsbyn byggt. Marknadsdagen resulterade i 225 000 kr till Barn i alla länder! Tack alla som bidrog!