Haki och Raffael – Bials maskotar

Haki betyder rättighet

Haki är namnet på Bials egen resedocka. Haki föddes i januari 2001 och hennes ”mamma” Elisabeth sydde henne när hon nyligen hade kommit hem med sitt nyfödda barn från BB. Haki är swahili som pratas i bland annat Tanzania och betyder rättighet. Haki fick sitt namn i samband med sin första resa till Tanzania där hon träffade en söndagsskolegrupp som gav henne namnet. Trots att Haki fortfarande är ett barn, så har hon varit ute och rest en hel del inom Sverige och till andra länder såsom Tanzania, Etiopien, Malawi, Eritrea och Indien.

Du kan låna Haki-dockan för att på ett enkelt och spännande sätt prata om mission i din barngrupp. Se Kontakt.

 

Giraffen Raffael

Raffael är Bials giraff från Tanzania som gärna berättar om Bial för barn i Sverige! Det är han som håller koll på hur mycket pengar som kommer in till Bial. Du kan se hur trädet växer bredvid Raffael längst ned här på hemsidan och i Budbäraren. Raffael har varit ute på flera uppdrag såsom Kyrklopp i Alingsås, stora scoutlägret Patrullriks och på familjegudstjänster. Raffael-dräkten kan ni kan beställa hem så att han kan besöka er barngrupp. Se Kontakt.

Haki - för barns rättigheter

Läs om Haki och hennes uppdrag! Här finns tips på hur ni kan använda Barnkonventionen i barnverksamheten.

Raffael

Raffael är Bials maskot som håller koll på hur mycket pengar som samlas in till Bial varje år. Läs om Raffael och hur han kan komma och hälsa på just hos er!

Tips för insamling

Här finns tips för en bra insamling som uppmuntrar barnens engagemang och hela församlingens delaktighet.