![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2022/03/bial-header-ledarmaterial-1200x270.jpg)
Recept
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-tanzania-100x100.png)
Maandazi
Tanzania: fikabröd som liknar munkar.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-BIAL-recept-100x100.png)
Chapati
Indien och Tanzania: Ett måltidsbröd ursprungligen från Indien men som också är vanligt i Tanzania.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-indien-100x100.png)
Saabat dal
Indien: kryddig linsgryta.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-indien-100x100.png)
Chai
Indien: kryddat och sött te.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-Etiopien-100x100.png)
Dabbokollo och kollo
Etiopien: godis av bröd och helt vete.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-Eritrea-100x100.png)
Hmbbasha/ambbasha
Eritrea: bröd till måltid eller som fika.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-BIAL-recept-100x100.png)
Taita/Injera
Eritrea och Etiopien: ett platt bröd med syrlig smak som äts med olika grytor.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-Etiopien-100x100.png)
Allicha
Etiopien (Eritrea): grönsaksgryta.
![](https://bial.efs.nu/wp-content/uploads/2014/08/Featured-images-Etiopien-100x100.png)
Doto Wat
Etiopien: kycklinggryta med kryddsmöret Qibe och kryddblandningen Berbere.