Haki

Haki vill att alla barn ska ha det bra och därför verkar hon för att barnkonventionen efterlevs!
Läs gärna barnkonventionen med er barngrupp. Barnkonventionen kort version

På UNICEFs hemsida går det att ladda ner och beställa hem material med övningar, berättelser och filmer för barn i skolåldern. Länk till materialet.

Rädda Barnens metodbok Olika men lika! innehåller konkreta tips, råd och övningar för förskolan, men som också kan passa annan barnverksamhet. Barnen får genom aktiviteter och lekar konkret sätta barnkonventionens ord i praktik. Länk till metodboken.

På Rädda Barnens hemsida finns också ett quiz där du kan testa hur mycket du kan om FN:s barnkonvention. Den 20 november 2014 fyllde barnkonventionen 25 år! Länk till BK-quiz.

I samarbete med Rädda barnen har My Human Rights tagit fram ett fint bildmaterial om barnkonventionen, Jag är ett barn. Jag har rättigheter. Med 70 illustrerade kort som var och ett tar upp en artikel i konventionen som ett jag-stärkande budskap. Boxen kan beställas via den här sidan.

Använd gärna Haki-dockan när ni har aktiviteter utifrån Barnkonventionen och våra BIAL-projekt. Låt någon vara Hakis röst, eller kanske hon viskar till ledaren som berättar. Haki tar gärna med sig en ”etnografikalåda” med saker från ett specifikt land som hon berättar om. För beställning, se Kontakt.

 

Berättelser från Haki

Haki berättar om sitt besök på barnhemmen i Shahpur och Junnardeo i Indien. Hon har även varit på bröllop! Bilder: Elsie-Britt Elf.
Haki i Indien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haki på barnhemmet i Junnardeo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barnhemmet i Shahpur, Indien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lagar chapati i Shahpur.

14 Haki i Indien Shahpur

Matdags på barnhemmet i Shahpur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På bröllop!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haki ger present till brudparet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bröllopsmaten.

Följ med till massajbyn Chitego i Tanzania!
Haki möter massajer

Haki är på resa i södra Tanzania och träffar bland annat söndagsskolebarn och djur på savannen.
Hakis resebrev Tanzania