Saabat dal
En linscurry som passar till nästan vilken kött- eller grönsaksrätt som helst. De röda linserna är i verkligheten laxrosa och blir mörkröda när rätten är färdig.
4 personer
Du behöver:
4 dl röda linser
5-6 dl vatten
2 tunna skivor färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk saft efter smak
3 msk matolja
1 tsk hel spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm röd chilipeppar
färsk koriander till garnering
Gör så här:
1. Skölj linserna och låt dem rinna av. Koka upp dem i vattnet och skumma. Lägg i ingefära, gurkmeja och salt och låt koka ca 20 minuter, tills de är mjuka. Rör då och då och sätt till mer vatten om det behövs. Ta upp ingefäran.
2. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i spiskummin och fräs ca 5 sekunder. Lägg i den malda koriandern och chilipeppar, rör om snabbt och häll kryddblandningen över linserna. Rör om och blanda. Smaka av.
Garnera med hackad koriander och servera linserna med ris eller chapati eller ät som den är.