Malawah – somaliska pannkakor
Här kommer ett tips från barnkyrkan i Strömsund! Varje gång de ses har de tema om ett Bial-land, berättar för barnen om landet, ber och pysslar/bakar något som de sedan säljer på kyrkfikat. En gång gjorde de somaliska pannkakor och samlade in över 1300 kronor!
Somaliska pannkakor stekta i olja med smak av kardemumma. Ljuvliga att servera med honung och en kopp te.
Recept från Zeinas Kitchen.
12 st pannkakor
4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
Ca 3-4 msk socker (justera sötman efter smak)
1 ägg
0,5 tsk kardemumma (kan ersättas med vaniljsocker)
Ca 3 msk olja
Gör så här:
Blanda mjöl, salt, socker och kardemumma i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa smeten helt klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och ägget, vispa smeten ordentligt. Hetta upp en torr stekpanna. Du kan även smörja stekpannan med lite smör eller olja om pannkakorna fastnar. Häll lite smet och stek pannkakan. När pannkakan stelnar penslar du ovansidan med olja, vänd och stek den gyllene. Servera nystekta, gärna med honung och en kopp te. Kan även serveras med sylt, Nutella eller en annan god topping som du gillar att ha på dina pannkakor.
Källa: Zeinas Kitchen